Новини

Євромапа України-3. Рейтинг європейської інтеграції областей

«Євромапа України-3. Рейтинг європейської інтеграції областей» – унікальне дослідження, підготовлене аналітиками Центру “Нова Європа” у співпраці з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Євромапа-3» є третім всеохопним дослідженням поступу України на шляху до євроінтеграції. Це рейтинг областей України, складений на основі відповідності до 49 індикаторів у 9 сферах, які найбільш виразно відображають динаміку зближення окремих регіонів країни з ЄС. Рейтинг є об’єктивним інструментом оцінки регіонів та важливим джерелом інформації як для дослідників аналітичних центрів, так і для уряду.

За три роки дослідження пройшло еволюцію від ініціативи, що сприймалася здебільшого з нерозумінням, до дослідження, показники і результати якого почали сприймати як індикатори вимірювання розвитку і просування регіонів у європейському напрямі.

Рік пандемії вплинув на отримані результати, та навіть попри труднощі минулого року, є регіони, які показали хороші результати. Про успіхи, а також не-успіхи євроінтеграції України на місцях запрошуємо прочитати в дослідженні.

Завантажити PDF

Також читайте першу та другу частини дослідження «Євромапа України»